Rjukan rundt 1920

Dette bildet viser et parti fra nedre Bøen påŒ Rjukan. Bildet er trolig tatt rundt 1920. Rjukan var pŒå denne tiden en by i rivende utvikling, og hele Norge var opptatt av det store industrieventyret som foregikk der.
FOTO: GAMMELT POSTKORT
TEKST: PER STIAN B. KJENDAL

Kommentarer

Dette bildet er tatt i Storgata ( har ikke alle byer en gate som heter det ??) Den er vel delvis omdøpt til Miljøgata, fordi mesteparten av gata nå er enveiskjørt og nedsatt fartsgrense.

Det huset lengst til venstre, eller det øverste om du vil,er Midtgarden-gården, som nå huser G-Sport. Men på denne tiden var det krambu der, og det var kolonial frem til slutten av 90-tallet, Rimi var det mot slutten. Denne butikken var fra begynnelsen eid og drevet av familien Midtgarden, og de eier det ennå.

Det neste huset er jeg usikker på hva huset, men jeg vet at det var bank der fra en god stund tilbake…og nå i dag er det tomt, så vidt jeg vet, etter at Fokus Bank slo seg sammen med Tinn Sparebank. Men bygningen er fremdeles flott, og ser i dag nesten som på bildet.

Det neste huset var et bolighus tidligere, før det huset arbeidskontor, deretter likningskontor og nå trygdekontor…inntil videre iallfall.

VI TAR DET BAKOVER. FOKUS BANK, TELEMARKSBANKEN, RJUKAN KREDITBANK/SKIENSFJORDKREDITBANK, OG EN TANNLEGE E.WILLI ADELBERG LITT USIKKER PÅNAVNET. DEN GANG VAR DET FULT AV VIRKSOMEHET, I DAG STÅR DET TOMT.
MVH
HARALD SI. KAASA
TINN

Tinn (73 bilder)

 

Bildesamlingen (656 bilder)

 
Annonse

Nye bilder