“Bandak turisthotell” i Dalen

Dette bildet viser “Bandak Turisthotell” i Dalen på 1950-tallet. Dette var i starten av den moderne bilturismen. Er det noen som kjenner til mere informasjon om dette hotellet? Eksisterer det i dag?

FOTO: GAMMELT POSTKORT

TEKST: PER STIAN B. KJENDAL

Kommentarer

Så langt eg kan hugse blei Bandak Hotell rivi i 1989, 102 år gammalt…

Lå på hotellet i 1988, overnattet noen dager under repotasjereise i Tokke, da nevnte vertskapet at nå var det over. Kom der 1990,stengt. Sørgelig, for det var et trivelig sted. Enkelt og grei overnatting med god service og mat, og usedvanlig behagelige senger.

Eg var politikar då vedtaket om å rive Bandak hotell vart gjort. Hotellet var då i særs dårleg bygningsmessig stand. Statkraft skulle på den tid plassere sin administrasjon. Dersom vi ikkje kunne skaffe ny tomt ville dei etablere seg ein annan plass, truleg Rjukan. Dalen fekk Statkraft og det var nok bra. I dag vert det bygt eit bygg med leligheitar der Bandak hotell var plassert.

Hei! Dette var rart…, her sitter jeg i Lunde med Margit(Mimmi) Signy Sønstebø 84år, barnebarnet til Torkild & Signe Fosli, ekteparet som bygde og drev hotellet Bandak i Dalen. De tre personene foran på bilde er Mimmi’s tante, kusine og fetter, tante og onkel drev også hotellet en tid. Deretter overtok sønnen til Lulla, sønnen til Mimmis kusine(hun på bilde).Men han ønsket ikke å drive hotell, å hotellet ble kjøpt av kommunen og omgjordt til kontorer.

Tokke (39 bilder)

 

Bildesamlingen (656 bilder)

 
Annonse

Nye bilder