vestfjorddalen 1935

Kommentarer

Som jeg så vidt har kommentert tidligere, så er disse veiskrapebildene flott kommunikasjonshistorie, både for bil og vei. Som gutt synes jeg det var ekstra morsomt når vi møtte veiskrapene på familiens mange sommerutflukter. For meg var det selvfølgelig selve skrapingen og hvordan den foregikk, som vakte interesse, mens min far nok satte mer pris på ett vesentlig bedre “kjøregrunnlag” for sitt anskaffede kjøretøy.
Etter å ha konfrontert min venn, Steinar, forteller han følgende;…

“Bildene er tatt på Miland, ca 1 mil før du kommer til Rjukan. Dette stedet kalles for Bjørtuftsaga, av et sagbruk som lå der på denne tiden, men som er borte for lengst nå.”

Da skulle det være mulig å plassere bildene på kartet.

Det er mer enn bilen og skrapa som er interessante her, Jan Einar! I bakgrunnen på enga ser vi antakelig høy som er satt opp i stakk. Det er det ikke mange å se av i våre dager. Fra Sigdal så vet jeg at de hadde en spesiallaga krakk til avslutninga på toppen av høystakken. Det er også mulig at det er kornnek som er satt opp i rauk. Det er forlengst gått ut sammen med å skjære kornet med sigd og binde det til nek med band av strå. Etter det kom sjølbinderen som slo kornet og bant i nek.

Tinn (73 bilder)

 

Bildesamlingen (656 bilder)

 
Annonse

Nye bilder