Dalen i Telemark 1959

Anleggsboliger på Eidsborg.

Foto: Jostein Granlid/NVE

Kommentarer

Tror husene ligger der i dag også. Kan gå en sti herfra og ut til Ravnejuv.

Ett sjeldent bilde, sett med en bilentusiasts øyne !
I gården ser det ut til å være parkert en SKODA 440. Bilmodellen ble produsert i Tjekoslovakia i årene 1956 til 1959 .
Den linjevakre bile ble levert med en toppventilert motor på 45 HK. Gearkassen var 4 gearet, hvorav 2.,3.,og 4. gearet var synkonisert !
Panoramarutene ga et godt utsyn og fremhevet bilens linjer.

Det hadde vært artig å se ett godt scannet utsnittsbilde bare av bilen, som det ikke finnes mange tilbake av i dag.

Desse husa står der den dag i dag på toppen av Eidsborgberget rett før Eidsborg, og er i privat eige.

Hei! Jeg bodde i det øverste huset fra jul 1957 til august 1961. Da flyttet vi til “boligane” rett nedenfor Vesåsanlegget i Vinje. Faren min, som var oppsynsmann på forskjellige plasser på Tokkeanlegget, eide Skoda’en som er avbildet. Den var skinnende rød med forkromma kanter rundt bl.a. lyktene, og jeg var overbevist om at det var verdens fineste bil! Han solgte den i 1962 og kjøpte en svart Opel Rekord. Jeg gikk på Eidsborg skule (Høydalsmo skule 2 ganger i uka) til jeg var ferdig med 4. klasse. På den siden av huset som vender mot veien, hadde vi potetåker, og på motsatt side hadde vi en hage med ymse grønnsaker. I huset nedenfor oss bodde Birgit og Amund Andersen med to sønner. De flyttet senere til Afrika for å være med på veianlegg der nede. Faren min døde i 1975, bare 58 år gammel, men mor mi bor og styrer fremdeles i eget hus, snart 83 år gammel. Det var utrolig fint og sterkt å se igjen husene fra den tida. Magne Storløkken

Hyggelig at du setter pris på bildet, og at du har mer informasjon om husene. Jeg kjørte forbi der i sommer og det så helt annerledes ut der enn da jeg bodde på Dalen tidlig på 60-tallet.

Tokke (39 bilder)

 

Bildesamlingen (656 bilder)

 
Annonse

Nye bilder