Dalen i Telemark 1960

Disse barna mener jeg heter Anne Marie og Elling. De bodde på Dalen ca 1960, samtidig som meg. Er det noen som kjenner dem? Kanskje de husker hunden min, en pekingeser som het “Lasse”

Kommentarer

Bak disse vakre, unge 17. maipyntede arvingene, står en Opel Olympia varebil av typen “P1”, produsert mellom juli 1957 og juli 1960. Standard versjonen av denne Opel-typen, var Olympia. Den mer lukseriøse varianten kalte fabrikken Olympia Rekord.
Rekorden var på denne tiden en meget ettertraktet “nyvinning” for hvalfangerene når de endelig kom tilbake fra årets fangst. Bilselgerne hos “alle” bilforhandlerne nærmest sloss om å selge bil til de rike hjemkommerne, siden dette nærmest var den eneste store kjøpergruppen på siste halvdel av 50-tallet.
Husker selv at bryggen til Melsom & Melsom i Larvik var “full” av nye Opeler og Forder, klare for overlevering, i det hvalfangerene forlot hvalbåten, kom seg ned leideren og igjen, fortsatt med sjøbein, satte foten på norsk jord.
Da jeg fikk se dette bildet, minnet det meg på en historie fra hjembyen. Opelforhandleren hadde sine 2-3 biler klare for levering denne dagen, men ved en glipp hadde nøklene til den ene blitt lagt igjen på setet, da døren ble smekket igjen. Selgeren var nok kraftig grepet av panikk, da den nye eieren nærmet seg, sammen med ett par av sine velvoksne kollegaer. Forsiktig luftet selgeren problemet for de solbrente og værbarkede vikingene.
“Ikke noe problem”, sa en av vennene med gusten røst, “jeg kjøpte en lik bil i fjor, og vet hva som skal til for å få opp døren!” Dermed slo han en gedigen knytteneve i taket og vips så spratt døren opp. Og…straks etter forsvant en fornøyd nybileier med skipssekken vel plassert i koffertrommet i sin nye Opel Rekord, fra bryggen på vei hjemover….

Tokke (39 bilder)

 

Bildesamlingen (656 bilder)

 
Annonse

Nye bilder