Bærøy Sommerpensjonat Kragerø.

Blant mange bilder jeg slett ikke vet mye om, så er dette ett hvor avsenderen faktisk forteller meg mye om sommerens herligheter og det til og med på billedsiden av postkortet.

Bl.a. et det kun “10 minutter”, trolig med båt, til Kragerø. Prammen er til fritt utlån og det er tydeligvis noen å leke med i nærheten. En nærliggende låve, frister også som lekeplass, om vi skal forstå skribenten rett.

- Badeplass finnes også, så det er bare å ta en tur !

Kortet er utgitt av Kragerø Papirhandel, det var postsendt og stemplet 1938.
Kortet fikk jeg låne av min venn A. Norin for en tid siden.

Jan Einar Bredal fotosamling

Vist 718 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Veldig morsomt! Er dette samme stedet hvor de ansatte i Akergruppens bedrifter hadde sitt “feriehjem”?

Dessverre vet jeg ingenting mer om dette stedet eller folkene som fikk glede seg i sommerukene der nede.
Håper andre sitter med info som de vil dele med oss.

Det håper jeg også. Jeg har aldri vært på Bærøy selv, men kjente mange av de tillitsvalgte i Akergruppens bedrifter, de avholdt en årlig konferanse på det idylliske feriestedet. Kanskje var det grunnleggeren av Tangen Verft, Ludvig Lorentzen, som donerte sin eiendom på Bærøy til de ansatte i Akerbedriftene: Det var skipreder Ludvig Lorentzen. Oslo, som satte det hele i gang. Han kjøpte landstedet Nessund på Bærø i begynnelsen av 1930-årene. Der ferierte han hver sommer sammen med sin familie. Han ble etter hvert godt kjent med forholdene i Kragerø og la merke til at arbeidsledigheten var ganske høy her. Den fortsatte også etter krigen, mens det ellers i Norge var heller mangel på arbeidskraft.
Kanskje vet andre noe mer!

Bildesamlingen (656 bilder)

 

Kragerø (78 bilder)

 
Annonse

Nye bilder